Door Ida Gerda Emmens op 14 maart 2014

Actie zebrapad

De PvdA heeft een begin gemaakt met een zebrapad bij de oversteek over de Willemskade ter hoogte van de bibliotheek. Verschillende keren is hier al aandacht voor gevraagd, maar een zebrapad op deze plek zou vooral zorgen voor schijnveiligheid.

Veel van de mensen die hier oversteken, zijn het daar niet mee eens. Tijdens het schilderen van het zebrapad werd er enthousiast gereageerd. Een dame zei: “Het is een gevaarlijk punt. Het is vaak druk, en door de strepen die er op de weg zijn geschilderd, krijg je het idee dat er wel een zebrapad is, met alle risico’s van dien.” Een andere voorbijganger heeft dezelfde ervaringen: “Voetgangers denken dat ze veilig kunnen oversteken, maar automobilisten stoppen niet omdat er geen zebra is. Een hele onveilige en vervelende verkeerssituatie.”

Mensen vragen ons regelmatig waarom op deze plek geen zebrapad is. Dit past niet in het beleid van de gemeente Hoogeveen, die terughoudend is met de aanleg van zebrapaden. Wij vinden dit echter wel een goede plek, vanwege de drukte en de verwarring die de huidige situatie oplevert. Omwille van de veiligheid hebben we nu een klein stukje zebrapad geschilderd, zodat voetgangers en automobilisten niet op het verkeerde been worden gezet.

Ida Gerda Emmens

Ida Gerda Emmens

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Samenwerken, resultaat, enthousiasme, activiteit, lekker weer Sterk in          Resultaatgericht, analyseren, kritisch luisteren, empatisch Motto  Loslaten is datgene vasthouden wat er werkelijk toe doet. Werk  Communicatie-adviseur bij Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel. Vrije tijd        Theater, muziek, reizen, wandelen, vrienden, lezen (vooral kranten en nieuwssites). Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De sluis bij

Meer over Ida Gerda Emmens