PvdA steekt licht op bij E-solarlight

14 juli 2017

De Hoogeveense PvdA fractie heeft in kader van de duurzaamheidstour een bezoek gebracht aan E-solarlight, producent en leverancier van ledverlichting en ledverlichtingssystemen voor binnen en buiten.

De medewerkers van E-solarlight vertelden over de mogelijkheden en de resultaten van ledverlichting, zowel in de openbare ruimte als in bedrijven of instellingen en gewoon thuis. Met het gebruik van ledlampen kun je op een eenvoudige manier al veel doen aan duurzaamheid. Ledlampen zijn in aanschaf duurder dan een traditionele lamp. Door het geringe stroomverbruik en de lange levensduur, is een ledlamp over het geheel gezien veel goedkoper, en ook nog eens veel beter voor het milieu. Alle reden dus om waar mogelijk over te gaan op led verlichting.

Meer branduren, minder CO2

Met het gebruik van goede ledverlichting zetten we grote stappen naar een meer duurzame samenleving met minder energieverbruik en minder CO2 uitstoot. Goede ledverlichting is zo gemaakt dat het zijn eigen warmte kwijt kan, waardoor de levensduur van een ledlamp zo maar 50.000 branduren kan zijn. Ter vergelijking: een normale gloeilamp gaat tussen de 1000 en 1500 uren mee.

E-Solarlight is een jong bedrijf in Hoogeveen. In de eigen ontwikkelafdeling is een speciale hybride techniek ontwikkeld voor de LED. Met deze techniek kan betrouwbare straatverlichting worden gerealiseerd die tot 80% zuiniger is dan de huidige armaturen in Nederland. E-solarlight houdt zich bezig met alle vormen van verlichting, zowel voor de zakelijke markt als voor thuis.