1 maart 2015

Water is van iedereen!

PvdA-lijstrekkers Ard van der Tuuk en Mark Tuit brachten afgelopen donderdag een bezoek aan de roeivereniging in Echten/Hoogeveen, De Compagnie. Zij lieten zich bijpraten over deze snel groeiende sportvereniging in Drenthe. Ook stapten Van der Tuuk en Tuit zelf nog in de roeiboot

PvdA-lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen Mark Tuit: ” Als PvdA vinden we het belangrijk dat water voor iedereen is. Ons verkiezingsprogramma kent zelfs deze titel. Van oudsher is het waterschap er vooral voor bedrijven en boeren. Wij willen als PvdA een sociaal waterschap. Water is er voor ons als mensen. Voor de visser, de sporter, de recreant en de natuur. Water is van iedereen.”

De Compagnie is een roeivereniging met een regionale uitstraling. Op de prachtige plek, meteen aan de Hoogeveense vaart, kunnen de roeiers alle kanten op. Naast het sportieve element hebben de ruim 100 leden, van jong tot wat ouder, het heel gezellig met elkaar.

De grootte van de vereniging vraagt om een aantal voorzieningen die nu niet beschikbaar zijn, waaronder eigen toiletten en douches. Er ligt een plan voor uitbreiding, de vereniging is nu bezig om de financiering rond te krijgen.