Vragen over Speelgoedbank

Door Ida Gerda Emmens op 24 april 2017

De Speelgoedbank in Hoogeveen is maandag geconfronteerd met het feit dat zij op 8 mei aanstaande hun huidige onderkomen verlaten moeten hebben. Dat is al over twee weken. De Speelgoedbank heeft te weinig geld om een ander onderkomen te huren.

De Speelgoedbank helpt kinderen die in armoede leven aan speelgoed, en vervult hiermee een belangrijke rol. Spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarbij zorgt de Speelgoedbank voor het hergebruiken van materialen en levert daarmee een bijdrage aan duurzaam gebruik van speelgoed.

Kijken naar mogelijkheden

Net als de Speelgoedbank zijn wij dan ook onaangenaam verrast. Wij vinden dat een dergelijke voorziening een verantwoordelijkheid is van ons allemaal, en dus mede van de gemeente Hoogeveen. Daarom vragen we het College met de medewerkers van de Speelgoedbank in overleg te gaan om te kijken welke mogelijkheden de gemeente kan bieden om mede te zorgen voor het voorbestaan van de Speelgoedbank. Wij denken daarbij onder andere aan het beschikbaar stellen van een onderkomen, bijvoorbeeld in een leegstaand winkelpand. Daar zijn er diverse van in Hoogeveen. Ook is de vraag of de gemeente de Speelgoedbank ondersteuning wil verlenen bij de eventuele herhuisvesting.

Ida Gerda Emmens

Ida Gerda Emmens

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Samenwerken, resultaat, enthousiasme, activiteit, lekker weer Sterk in          Resultaatgericht, analyseren, kritisch luisteren, empatisch Motto  Loslaten is datgene vasthouden wat er werkelijk toe doet. Werk  Communicatie-adviseur bij Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel. Vrije tijd        Theater, muziek, reizen, wandelen, vrienden, lezen (vooral kranten en nieuwssites). Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De sluis bij

Meer over Ida Gerda Emmens