1 juni 2013

Voedselbank op nieuwe plek

De Hoogeveense voedselbank heeft na de brand in januari een nieuwe plek aan de Franklinstraat. Sinds april wordt al vanaf deze plek gewerkt, vanmorgen was de officiële opening door wethouder Klaas Smid.

Onder ruime belangstelling opende Klaas de garagedeur van het pand. Daaronder hing een aantal boodschappen die hij lost moest knippen en in het gereedstaande krat kon leggen. Dit krat mag de wethouder geven aan iemand die het nodig heeft. “Het is mooi dat de voedselbank weer een eigen, ruime plek heeft’, zei Klaas in zijn toespraak. “Maar eigenlijk wil ik jullie geen succes wensen. Natuurlijk wel met wat jullie doen, het zou alleen mooi zijn als jullie werk op enig moment niet meer nodig is.”

DSC01930

Dat het voorlopig nog niet zo ver is, bleek ook uit de woorden van Hilco Vos, coördinator van de voedselbank. Het aantal aanmeldingen neemt toe, alleen al de afgelopen week zijn er zeven bijgekomen, en er staan tien gezinnen op de wachtlijst. “Het streven is om geen wachtlijst te hebben”, aldus Hilco. “Uiteindelijk willen we overbodig zijn. Tot die tijd doen we met alle vrijwilligers ons uiterste best om de mensen die het nodig hebben te voorzien van een voedselpakket.”

Het magazijn

Het magazijn