Door Ida Gerda Emmens op 28 februari 2014

Rode Taart naar Eetcafé voor mensen met een beperking

Een paar keer per jaar reikt de Hoogeveense PvdA een rode taart uit aan een organisatie in Hoogeveen die belangrijk werk doet op sociaal gebied. Deze keer deden we dat aan de vrijwilligers van het Eetcafé voor mensen met een beperking.

Twee keer per maand op vrijdagavond komt een groep mensen met een beperking eten bij het eetcafé in het Podium. Raadsleden Inge Oosting, Ida Gerda Emmens en Wolter Dekker, en bestuurslid Bert Antonisse wilden niet alleen de vrijwilligers verrassen, maar ook de gasten van het eetcafé. Dat is goed gelukt, de taart was een onverwacht en welkom nagerecht. De PvdA’ers waren onder de indruk van de warme en hartelijke ontvangst.

Voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking is een avondje uit niet zo vanzelfsprekend. Daarom organiseert De Lekkernij in samenwerking met vrijwilligers en met ondersteuning van de gemeente al 20 jaar twee keer per maand het gezellige eetcafé in het Podium in Hoogeveen. De avonden zijn een groot succes. De deelnemers kunnen genieten van eten en muziek, en andere mensen ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. De avonden staan in het teken van sociale verbinding, en zijn warm en betrokken. Omdat het om mensen gaat!

Ida Gerda Emmens

Ida Gerda Emmens

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Samenwerken, resultaat, enthousiasme, activiteit, lekker weer Sterk in          Resultaatgericht, analyseren, kritisch luisteren, empatisch Motto  Loslaten is datgene vasthouden wat er werkelijk toe doet. Werk  Communicatie-adviseur bij Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel. Vrije tijd        Theater, muziek, reizen, wandelen, vrienden, lezen (vooral kranten en nieuwssites). Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De sluis bij

Meer over Ida Gerda Emmens