Door Wolter Dekker op 24 oktober 2016

Regenbooggemeente Hoogeveen

Hoogeveen zal zich vanaf aankomende donderdagavond Regenbooggemeente noemen. De gemeenteraad van Hoogeveen wil hiermee een helder signaal afgeven dat zij zich sterk maakt voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Iedereen telt mee in de Hoogeveense samenleving.

Nederlanders staan in vergelijking met mensen uit andere landen positief ten aanzien van LHBT-inwoners. Maar ook in Nederland is tolerantie geen vanzelfsprekendheid. Met name openlijke uitingen van homoseksualiteit kunnen nog altijd op veel afkeuring rekenen. Er valt nog wat te winnen op het gebied van sociale acceptatie. Om hierin een eerste stap te zetten dienen, tijdens de Raadsvergadering van 27 oktober, de fracties van D66, PvdA, SP, Groenlinks, en VVD, de motie ‘Hoogeveen Regenbooggemeente’ in. Met deze motie wordt het college van Burgemeester en Wethouders opgeroepen om zich samen met betrokken partijen in te zetten om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners te bevorderen. De motie zal hoogstwaarschijnlijk worden gesteund door de meerderheid van de fracties.

Convenant ‘Regenboogsteden’

Op 10 oktober 2014 tekende minister Bussemaker met 42 gemeenten het convenant ‘Regenboogsteden’. In dit convenant verklaren zij gezamenlijk de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBT’s te verbeteren. In 2017 willen al deze gemeenten aandacht voor LHBT-emancipatie duurzaam verankerd hebben in hun lokale beleid. Enkele gemeenten in Drenthe zijn Hoogeveen in de afgelopen maanden voorgegaan. De Provinciale Staten van Drenthe verklaarde zich op 6 juli 2016 de eerste Regenboogprovincie van Nederland.

Wolter Dekker

Wolter Dekker

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Blije mensen en ook van hectische politieke dingen. Reuring in de tent! Sterk in          Zoeken naar consensus. Verder wel goed in het zien van het politieke spel. Motto  Wees jezelf en niet wie een ander wil dat je bent. Werk  Schaderegelaar bij een verzekeraar in Hoogeveen. Vrije tijd        Onze

Meer over Wolter Dekker