Door Ida Gerda Emmens op 31 januari 2014

PvdA ziet mogelijkheden voor gratis led straatverlichting

In de Amerikaanse hoofdstad Washington investeert Philips in straatverlichting met energiezuinige leds. De PvdA in Hoogeveen ziet in deze aanpak  mogelijkheden om te besparen op de kosten van straatverlichting en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de milieudoelstellingen van de gemeente Hoogeveen.

Philips vervangt in Washington gratis de verlichting en verplicht zich ook die tien jaar lang te onderhouden. Betaling gebeurt op grond van een ‘prestatiecontract’. Een deel van het bedrag dat de stad op de elektriciteitsrekening bespaart, vloeit terug naar Philips. Acht van de tien steden in de VS vinden overschakeling op leds een prioriteit, maar de meeste steden hebben er geen geld voor. Philips schiet dat nu voor. Hoogeveen is bezig met het nieuwe verlichtingsplan, een prima moment om een dergelijke afspraak te maken over verlichting die vervangen gaat worden. Verlichting met led levert bovendien een bijdrage aan de milieudoelstellingen, mooier kan dus eigenlijk niet!

De PvdA heeft het College gevraagd om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor Hoogeveen om op deze manier in (een deel) van de verlichting te voorzien.

Ida Gerda Emmens

Ida Gerda Emmens

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Samenwerken, resultaat, enthousiasme, activiteit, lekker weer Sterk in          Resultaatgericht, analyseren, kritisch luisteren, empatisch Motto  Loslaten is datgene vasthouden wat er werkelijk toe doet. Werk  Communicatie-adviseur bij Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel. Vrije tijd        Theater, muziek, reizen, wandelen, vrienden, lezen (vooral kranten en nieuwssites). Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De sluis bij

Meer over Ida Gerda Emmens