PvdA wil bloemrijke dijken

Door Mark Tuit op 25 juli 2017

Het moet weer gaan zoemen op de dijken binnen het waterschap Drents Overijsselse Delta. Tenminste, als het aan de PvdA-fractie ligt. De partij wil daarvoor meer bloemrijke dijken. Niet alleen goed voor de biodiversiteit maar ook voor de stevigheid van de dijken zelf.

Vlinders en bijen maar ook zoveel andere diersoorten hebben het moeilijk. Met dit voorstel doen we als waterschap daarom iets goeds voor dePvdAer in bestuur waterschap, Mark Tuit biodiversiteit. Verder is het natuurlijk ook voor de recreant en onze eigen inwoners een veel mooier plaatje wanneer een dijk vol staat met bloeiende bloemen. En daarnaast is het ook nog eens goed voor de stevigheid van dijken.

Win-win situatie

Dat de stevigheid van dijken toeneemt bleek onlangs nog uit onderzoek van de Wageningen Universiteit. Zij ontdekten dat bij vier keer meer plantensoorten op de dijk de erosie halveert. Er is dus spraken van een echte win-win-situatie: Mooie natuur en een grotere veiligheid.

Na het voorstel om te komen tot meer nestplaatsen voor ijsvogels is dit het tweede concrete voorstel van de PvdA om de biodiversiteit binnen het beheergebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta te vergroten. De partij trekt hierin samen op met Natuur Geborgd en Water Natuurlijk. Dit najaar moet het initiatiefvoorstel gereed zijn om te worden besproken tijdens een vergadering van het Algemeen Bestuur.

Mark Tuit

Mark Tuit

Woont in        Hollandscheveld Krijgt energie van    M’n gezin, familie en vrienden. Sterk in          Samenwerken. En als ik iets doe wil ik het ook goed doen, anders doe ik het liever niet. Motto  Kop d’r veur ! Werk  Projectleider IVN [Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid] Vrije tijd        Voetbal. Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De bossen

Meer over Mark Tuit