9 december 2019

PvdA voorzitter Nelleke Vedelaar op bezoek in Drenthe

PvdA partijvoorzitter Nelleke Vedelaar heeft afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan Drenthe. Ze is ontvangen in Hoogeveen, waar ze in gesprek ging met Drentse partijgenoten en met inwoners. Vedelaar was in Drenthe op uitnodiging van een groep actieve partijgenoten.

Deze groep is ontstaan als uitvloeisel van de kandidaatstellingscommissie voor de Statenverkiezingen afgelopen maart. Toen hun werk er op zat, zijn ze elkaar blijven zien, en zo ontstond het idee om concrete activiteiten te gaan organiseren. Het bezoek van Vedelaar is daar de eerste van. De leden van de groep zijn Jan Hulsegge (Emmen), Inge Oosting (Hoogeveen), Tryntsje Slagman (Borger Odoorn), Jelbrich Peters (Tynaarlo), Gerrit Eerland (Assen) en Bert Damming (De Wolden).

De gespreksonderwerpen waren onder andere jeugdzorg, armoede, betaalbaarheid van de zorg, energie, milieu, de stikstofdiscussie en de bereikbaarheid van het onderwijs. Ook de ontwikkelingen in Drenthe en Noord Nederland worden besproken. Een belangrijk onderwerp was werkgelegenheid: niet alles centreren in het Westen, maar een goede evenwichtige verdeling. Dat betekent ook investeren in Drenthe en andere Noordelijke provincies. Drie van de aanwezigen waren jong en hebben hun ideeën naar voren gebracht. Wellicht komen er initiatieven voor een afdeling van de Jonge Socialisten in Drenthe. Na een bezoek aan de bibliotheek en een gesprek met de medewerkers, volgden een wandeling door het centrum van Hoogeveen en gesprekken met inwoners van Hoogeveen.