Door Inge Oosting op 11 februari 2015

PvdA vindt dat College het Hoekje opnieuw uitkleedt

Opnieuw is er onrust over de reconstructie van het Hoekje in Hollandscheveld. Parkeerde het College het Hoekje vorig jaar juni in de ijskast, nu het er op aan komt, lijkt het College ook nog eens de krenten uit de pap te halen. De PvdA maakt zich hier grote zorgen over, en vindt dat het dorp wederom in de steek wordt gelaten.

Het beschikbaar gestelde budget van krap zeven ton brengt een minimalistische uitvoering met zich mee. Dit heeft de werkgroep die zich bezig houdt met de reconstructie al voor verschillende lastige keuzes geplaatst. Nadat de werkgroep enige weken geleden uiteindelijk met de uitgeklede versie akkoord is gegaan, holt het College het voorliggende plan nu nog verder uit. Zo krijgt Hollandscheveld niet de beloofde en gewenste reconstructie van het Hoekje.

De glans is er wel af nu er een ware ruilhandel schijnt te ontstaan van bloembakken, bankjes, armaturen en verdere aankleding van het geheel. Een bloembak meer betekent een bankje minder. Nu er ook discussie is ontstaan over de bekabeling, is ook voor de winkeliers de maat vol. Onderhoud aan de bomen op het Hoekje blijkt ineens ook deel van het budget uit te maken.

De inwoners van Hollandscheveld zijn de uitspraken van het CDA en GB vorig jaar in verkiezingstijd, “Desnoods betaalt de gemeente zelf” en “De gemeente moet lappen”, nog niet vergeten. In het collegeprogramma staat zwart op wit dat wordt ingezet op een kwalitatief goede opknapbeurt van het Hoekje.

Kwalitatief goed is wat betreft de PvdA een aantrekkelijk Hoekje, met een uitnodigend effect op bezoekers en passanten. De PvdA is het absoluut niet eens met de gang van zaken, en zal het College hier in de raadsvergadering van volgende week mondelinge vragen over stellen.