Door Inge Oosting op 12 juni 2014

PvdA verbijsterd over afserveren Het Hoekje

We zijn verbijsterd dat het College de plannen voor het Hoekje in de ijskast zet. In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben met de PvdA andere partijen zich hard gemaakt voor het realiseren de reconstructie van Het Hoekje in Hollandscheveld.

Onder hen de huidige wethouders van CDA en Gemeentebelangen, Hiemstra en Steenbergen. Ook in het Collegeakkoord, waarvan de inkt nauwelijks is opgedroogd, staat zwart op wit dat ingezet wordt op ‘een kwalitatief goede opknapbeurt van Het Hoekje’. Groot is dan ook onze verbazing dat de wereld er nu blijkbaar ineens heel anders uit ziet. Met het argument dat de toekomstige budgetten onzeker zijn, heeft Hollandscheveld het nakijken. De budgetten zijn echter niks onzekerder dan in de tijd van de verkiezingscampagnes en op het moment van schrijven van het Collegeprogramma. Het is wel heel zuur dat het College dat zegt te kijken naar kansen, zo snel al denkt in onmogelijkheden.

De PvdA roept het College op om zich te houden aan beloftes die zijn gedaan, en te zorgen dat de reconstructie van Het Hoekje voortvarend wordt opgepakt.