Door Stan van Eck op 6 december 2016

PvdA verbaasd over beperken toegankelijkheid NS-station Hoogeveen

Een grote ijzeren balk op amper twee meter hoogte blokkeert voor ‘hoge’ voertuigen de toegang tot het parkeerterrein bij het NS-station Hoogeveen. Voor veel rolstoelbusjes is het bereiken van het station daardoor een onneembare hindernis geworden. PvdA Hoogeveen wil dat het college van B&W snel ingrijpt.

Het parkeerterrein is sinds maandag niet meer toegankelijk voor de hoge rolstoelbusjes. Het plein voor het station was al verboden voor alle verkeer, met uitzondering van lijnbussen. Dat betekent dat de busjes op straat moeten stoppen en de rolstoelers vervolgens nog zo’n tweehonderd meter naar het station moeten afleggen!

Haal die balken weer weg

De PvdA heeft over de situatie schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Het college wordt opgeroepen in overleg te gaan met de NS om zo snel mogelijk een passende oplossing te vinden.

Haal die hoogtebalken weer weg of maak ze flink hoger. Rolstoelbusjes moeten gewoon het parkeerterrein op kunnen rijden om mensen in een rolstoel bij het station af te kunnen zetten of om het busje te kunnen parkeren.

Stan van Eck

Stan van Eck

Woont in        Pesse Krijgt energie van    Het opdoen van nieuwe ervaringen. Klein of groot. Veraf of dichtbij. Sterk in          Luisteren, analyseren en verbinden. Motto  The times they are a-changing Werk  Uitgever/hoofdredacteur Vrije tijd        Wielrennen, voetbal, fotografie, reizen, klussen in huis/tuin. Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     Natuur om de hoek, voor mij is

Meer over Stan van Eck