15 mei 2014

PvdA stelt vragen over belastingaanslag

Deze week ontvangen honderden bijstandsgerechtigden of voormalig bijstandsgerechtigden in de gemeente Hoogeveen van de belastingdienst een aanslag over 2007.

Volgens berichtgeving in de media is dit veroorzaakt door vermoedelijk een dubbele verwerking van de jaaropgaven door de Belastingdienst en ligt de fout niet bij de gemeente Hoogeveen. Partijen hebben hierover nog contact. De gemeente Hoogeveen gaat betrokkenen met een brief informeren over de mogelijkheid om een bezwaarschrift bij de belastingdienst in te dienen, en iedereen ontvangt een nieuwe jaaropgaaf.

De PvdA fractie kan zich voorstellen dat het voor veel mensen lastig zal zijn of zelfs niet mogelijk om zelf dit bezwaarschrift op te stellen en heeft daarom in de raadsvergadering het College hierover vragen gesteld. De PvdA wilde graag weten of het aantal aanslagen inmiddels bekend bij het College en of het College met de PvdA fractie van mening is dat waar ondersteuning nodig is bij het maken van een bezwaarschrift de gemeente daarbij behulpzaam kan zijn. Ook heeft de PvdA het College gevraagd de raad op de hoogte te houden van het vervolg.

Het College wist te melden dat het een landelijk probleem is, en dat de belastingdienst betrokkenen een brief stuurt. De gemeente houdt vinger aan de pols, de PvdA in Hoogeveen ook.