Door Inge Oosting op 22 maart 2013

PvdA start Sociale tour

Grote veranderingen staan de gemeente Hoogeveen en haar inwoners te wachten op tal van sociale terreinen. De jeugdzorg, de AWBZ, de sociale werkvoorziening; alles gaat veranderen en voor al deze zaken worden gemeentes in de nabije toekomst verantwoordelijk. Om hierover goed voorbereid aan de besluitvorming in de gemeenteraad deel te kunnen nemen, gaat de PvdA-fractie de komende maanden uitgebreid op tournee.

PvdA- raadslid Inge Oosting vertelt: ‘ Onze sociale tour houdt in dat we elke maand tenminste één sociale activiteit plannen en uitvoeren. Op deze manier krijgen we informatie van vrijwilligers of bestuursleden die ons kunnen helpen bij het nemen van besluiten in de gemeenteraad. Het sociale domein is al enorm belangrijk voor de PvdA binnen de gemeente Hoogeveen, maar de komende jaren komen steeds meer sociale taken naar de gemeente toe. De PvdA vindt het daarom belangrijk om van organisaties en mensen zelf te horen wat zij in hun dagelijkse praktijk ervaren.’

De PvdA-Hoogeveen start zaterdag 23 maart haar sociale tour. PvdA- raadsleden gaan deze ochtend als vrijwilliger mee met mensen van Visio Echten. “Maar we zijn ook van plan om de komende maanden in ieder geval Humanitas, een basisschool en een verzorgingshuis te bezoeken. Daarnaast denken we gesprekken te voeren met instellingen die actief zijn in jeugdzorg, huishoudelijke hulp en de sociale werkvoorziening. Het helpt ons om beter beslagen ten ijs te komen in de gemeenteraad van Hoogeveen,’ zo besluit Oosting.