27 januari 2014

PvdA lanceert verkiezingsmagazine ‘Samen Hoogeveen’

‘Samen Hoogeveen’ is de titel van het tijdschrift waarmee de PvdA Hoogeveen zich nadrukkelijk mengt in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van PvdA Drenthe in het Schortinghuis in Spier nam staatssecretaris Jetta Klijnsma het eerste exemplaar in ontvangst.  

Klaas Smid, lijsttrekker van de PvdA Hoogeveen, overhandigde Klijnsma het eerste exemplaar. Smid had even daarvoor een vurig pleidooi voor meer werk in Hoogeveen gehouden. Ook Klijnsma ontkwam niet aan een vlammend appèl van de Hoogeveense wethouder.

Inspirerend en openhartig

‘Samen Hoogeveen’ is een inspirerend magazine dat gemaakt is door de PvdA-kandidaten Ida Gerda Emmens, Wolter Dekker en Stan van Eck. Het laat zien waar de PvdA Hoogeveen voor staat en laat de lezer kennis maken met de kandidaten. In een dubbelinterview vertellen lijsttrekker Klaas Smid en nummer twee Inge Oosting over hun drijfveren en de activiteiten van de PvdA. Zoals de Sociale Tour, waarbij de fractie actief op werkbezoek gaat. Beiden geven aan soms moeite te hebben met de oneliners die de politiek steeds meer lijken te domineren. “Er wordt steeds vaker iets geroepen en dan pas iets gezegd,” vertelt Inge Oosting. Verder in het tijdschrift onder meer een openhartig interview met Diederik Samson door cabaretier Erik van Muiswinkel. Ook ontbreken een politieke kennisquiz en een presentatie van de Hoogeveense PvdA-kandidaten niet.

Omdat het om mensen gaat

De oud-Hoogeveense Jetta Klijnsma nam dankbaar het eerste exemplaar in ontvangst. Zij sprak lovende woorden over het magazine en noemde het een goede manier om de plaatselijke PvdA te presenteren aan heel Hoogeveen. Met de aanstaande overheveling van rijkstaken naar de gemeente, is het volgens Klijnsma belangrijker dan ooit dat de PvdA sterk vertegenwoordigd is in de gemeenten. Het magazine sluit aan bij het thema van het verkiezingsprogramma van de PvdA: ‘Omdat het om mensen gaat!’. Binnenkort wordt ‘Samen Hoogeveen’ in de gemeente Hoogeveen verspreid.