PvdA bezorgd over ontwikkelingen Sterrenpark Krakeel

Door Ida Gerda Emmens op 16 augustus 2017

Tijdens een werkbezoek aan de wijk Krakeel heeft de PvdA-fractie zich uitgebreid laten informeren over de ontwikkelingen rond het Sterrenpark. De fractie deelt de zorgen van bewoners en werkgroepen over mogelijke nieuwbouw.

De bewoners van Krakeel zijn bevreesd dat een deel van het opgeknapte park gebruikt gaat worden voor woningbouw. Medewerkers van Woonconcept hebben volgens de bewoners hiervoor metingen verricht in het park. Als de plannen doorgaan, wordt het opgeknapte en drukbezochte pierenbad afgesneden van het park en verdwijnen de ruimte zichtlijnen in het park.

Park als ontmoetingsplaats

Krakeel is een prachtige wijk geworden. Jarenlang is er fors in geïnvesteerd door gemeente en Woonconcept, in nauw overleg met de bewoners. In het hart van de wijk ligt het Sterrenpark. Door de bewoners is het park opgeknapt en ingericht. Het park is echt een ontmoetingsplaats voor de wijk geworden.

Onlangs is het pierenbadje in het park opgeknapt door bewoners. Een vaste groep houdt toezicht en zorgt voor het onderhoud. Bij mooi weer maken veel gezinnen gebruik van het pierenbadje. “Nog wel”, zeggen de bewoners. Zij zijn bang dat nieuwbouwplannen hier een einde aan maken. Tijdens het werkbezoek van de PvdA gaven ze aan dat ze zich buitenspel gezet voelen.

Betrokken bewoners in Krakeel

“Het kan niet zo zijn dat na de jarenlange goede samenwerking tussen wijk, gemeente en woningbouwvereniging er nu ineens woningbouw plaatsvindt zonder dat de wijkbewoners daarbij zijn betrokken. We willen juist betrokkenheid van bewoners bij hun wijk en we willen dat mensen elkaar kunnen ontmoeten in open ruimten.”

We zullen informeren hoe concreet de plannen zijn, we zijn er op voorhand niet enthousiast over. Veel mooi werk voor en door buurtbewoners wordt hiermee mogelijk tenietgedaan.

Ida Gerda Emmens

Ida Gerda Emmens

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Samenwerken, resultaat, enthousiasme, activiteit, lekker weer Sterk in          Resultaatgericht, analyseren, kritisch luisteren, empatisch Motto  Loslaten is datgene vasthouden wat er werkelijk toe doet. Werk  Communicatie-adviseur bij Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel. Vrije tijd        Theater, muziek, reizen, wandelen, vrienden, lezen (vooral kranten en nieuwssites). Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De sluis bij

Meer over Ida Gerda Emmens