Door Inge Oosting op 16 februari 2016

Bezorgdheid over Daat blijft: opnieuw vragen

We gaan aanstaande donderdag in de gemeenteraadsvergadering nogmaals vragen stellen over kringloopwinkel Daat in Hoogeveen.

De gemeente Hoogeveen koopt geen aanbestedingstrajecten in bij Daat. Zou de gemeente dit wel doen, dan is een deel van het probleem van Daat opgelost. We willen graag weten waarom de gemeente Hoogeveen, in tegenstelling tot andere gemeentes, deze keuze maakt.

We horen graag wat de gemeente gaat doen om de werknemers van Daat te helpen. Het is een bijzondere groep mensen, die met de juiste ondersteuning prima terecht kunnen op de arbeidsmarkt. Die ondersteuning krijgen ze bij Daat. Gaan ze over naar een commercieel bedrijf, dan is die ondersteuning er veel minder, met alle gevolgen van dien. Nog afgezien van het feit dat dit op termijn veel meer kosten met zich meebrengt, vinden wij dat de gemeente een zorgplicht heeft voor deze mensen en al het mogelijke moet doen om ze aan het werk te houden. Dat geldt zeker ook voor de mensen in de dagbesteding, dit is een Wmo taak.

We zijn blij dat de wethouder ook met de mensen van Daat gaat praten, en zijn benieuwd naar zijn bevindingen.