Door Inge Oosting op 6 november 2013

Op bezoek bij onze Duitse collega’s

 

De PvdA fractie bracht afgelopen zaterdag een werkbezoek aan haar Duitse collega’s van de SPD Moormerland. Het bezoek aan de Duitse sociaaldemocraten maakt onderdeel uit van de Sociale Tour die we deze maanden afleggen om ons te laten informeren over allerlei ontwikkelingen binnen het sociale domein.

We werden op het gemeentehuis van Moormerland ontvangen door de burgemeester en de voltallige SPD-fractie. Onze delegatie bestond uit de complete Hoogeveense PvdA-fractie en wethouder Klaas Smid. Tijdens een boeiend gesprek werden tal van aspecten rondom het sociale domein besproken. Daarbij stond vooral centraal hoe dezelfde kwesties in de verschillende landen worden opgepakt.  Daarna brachten we een bezoek aan een Duits verzorgingstehuis.

Het was een uitermate geslaagde dag. Het is boeiend om te zien dat ruim een uur rijden van Hoogeveen bepaalde zaken compleet anders worden aangepakt. Ook delen we veel zaken en valt het op dat onze sociaaldemocratische waarden altijd gelijk zijn. De  SPD-fractie Moormerland zal in 2014 een tegenbezoek brengen aan Hoogeveen.

1399581_571381779583272_2097782762_o