Nieuwe voorzitter bestuur afdeling PvdA Hoogeveen

1 april 2023

Zaterdag 25 maart hield de afdeling Hoogeveen van de PvdA haar ledenvergadering in het Dorpshuis in Stuifzand. Het voorstel om Alie Zantingh Alie Zantingh, nieuwe bestuursvoorzitter(Elim) te benoemen tot voorzitter van het afdelingsbestuur werd unaniem en met applaus aangenomen. Alie is al enige tijd actief en zichtbaar in het bestuur, ook als voorzitter ad interim, maar nu is haar benoeming officieel.

Rieks Metselaar, 90 jaar en 62 jaar lid.Een van de eerste officiële handelingen was het in het zonnetje zetten van een van de oudste leden van de afdeling. In overleg met zijn dochter was Rieks Metselaar (90) uit Elim naar Stuifzand gelokt. Meer dan 60 jaar is hij trouw lid en zeker in het verleden zeer actief binnen de afdeling. Dat was in de tijd dat bestuursvergaderingen nog tot in de nachtelijke uren kon duren. Met behulp van de herinneringen van andere leden schetste Alie een mooi beeld van de betrokkenheid en het sociale hart van Rieks.

Na een goed verzorgde lunch in het Dorpshuis, was het de beurt aan Bart Pijper om, met een prachtige fotopresentatie, de leden mee te nemen in de natuur. Het was een goede afsluiting van een zinvolle en optimistische vergadering. En tevens een goede vuurdoop voor de nieuwe voorzitter.