10 mei 2015

Informatieve bijeenkomst over toekomst pensioenstelsel, met Xander den Uyl

Op 19 mei spreekt Xander den Uyl in café-restaurant Meursinge in Westerbork over de toekomst van ons pensioenstelsel. Xander den Uyl is als lid van het bestuur van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs, goed ingevoerd. Hij zal de dilemma’s schetsen, vragen beantwoorden en met de aanwezigen in discussie gaan. 

De openbare bijeenkomst staat onder leiding van Eddy Veenstra, directeur van RENDO, en begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Café-restaurant Meursinge is te vinden aan Hoofdstraat 48, 9431 AE Westerbork. De bijeenkomst is een initiatief van de Werkgroep Ouderenbeleid PvdA Drenthe.

Over Xander den Uyl

Per 1 april 2015 is Xander den Uyl toegetreden tot het bestuur van ABP. Hij is voorgedragen door de gepensioneerden in het verantwoordingsorgaan. Xander den Uyl maakte al eerder deel uit van het ABP-bestuur. Tot 2013 was hij vicevoorzitter. Den Uyl werkte vanaf 1979 bij Abvakabo FNV, waar hij in 1990 gekozen werd in het dagelijks bestuur van de bond. In 2001 verliet hij de bond om directeur te worden bij de provincie Noord-Holland. Van 2004 tot 2010 was hij algemeen secretaris van Abvakabo FNV. Den Uyl is sinds 2011 (vice)voorzitter van pensioenfonds PWRI. Den Uyl studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam.

(Overgenomen van de website van het ABP).