Door Hendrikus Loof op 24 maart 2015

In alle Staten!

Dat was het gevoel dat ik kreeg toen ik op 18 maart om 21.30 een update van de exitpoll op TV zag langskomen: in alle Staten een fors verlies voor de PvdA. Ook in Drenthe dus. Met verlies had ik ook in onze provincie rekening gehouden maar de peilingen van RTV Drenthe wezen toch duidelijk op iets anders. In Drenthe zouden we overeind blijven. Ik werd daar ook in gesterkt tijdens de afgelopen campagne. Zeker tijdens de – ijskoude – verkiezingsmarkt in de Hoofdstraat in Hoogeveen. Natuurlijk was niet iedereen laaiend enthousiast over de prestaties van onze partij maar toch verliepen de meeste contacten prettig en hoopgevend.

Helaas, het heeft niet mogen baten. Terug van 12 naar 7 zetels en voor het eerst in 60 jaar niet meer de grootste partij in Drenthe. Dat wordt wennen voor onze partij. Net zoals het wennen is in Hoogeveen waar we sinds vorig jaar geen deel meer uitmaken van het lokale bestuur. Of dat in Drenthe ook het geval zal zijn is nog even afwachten. Er is alleen een coalitie mogelijk met 4 partijen. Er zijn meerdere opties en onze rol is zeker niet uitgespeeld. Gedeputeerde en lijsttrekker Ard van der Tuuk heeft zich kranig geweerd. Niet alleen in de afgelopen vier jaar maar zeker ook in de afgelopen campagne. En overal kom ik mensen tegen die hem en zijn bestuurlijke kwaliteiten zeer hoog achten. Zowel bij PvdA’ers als bij niet PvdA’ers. Op de een of andere manier moet Ard daar voor worden beloond naar mijn idee.

Ondanks alle mineur zijn er toch ook weer lichtpuntjes. De campagne is, hoewel die moeizaam op gang kwam, toch weer een fijn groepsgebeuren geweest. Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Fijn om te merken dat er altijd mensen zijn die er voor willen gaan. Een lichtpunt is ook de grote steun geweest voor onze Waterschapsman Mark Tuit die er zo ongeveer in z’n eentje voor heeft gezorgd dat de PvdA in het waterschapsbestuur met twee zetels vertegenwoordigd blijft. Aan Mark gaan we nog veel plezier beleven in onze partij.

En ten slotte, al is het wat vreemd om over jezelf te schrijven: Hoogeveen heeft sinds lange tijd weer een rechtstreekse vertegenwoordiger in de Provinciale Staten. Twee dagen na de verkiezingen ontving ik een felicitatie van het Hoogeveense College en de mededeling dat ik binnenkort uitgenodigd wordt voor een werkbezoek. Kijk, als ik op die manier mijn invloed kan doen gelden op de politiek in Hoogeveen dan zal ik het zeker niet nalaten.

Met regelmaat zal ik onze afdeling op de hoogte houden van mijn avonturen in de Drentse politiek. Dank voor jullie stem en het geschonken vertrouwen!

 

Hendrikus Loof

Hendrikus Loof

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Overleg met enthousiaste partijgenoten, een goed debat in de gemeenteraad en ook van warm weer. Sterk in          Coachen, delegeren en (soms) analyseren. Motto  Eerlijk delen! Werk  Gebiedsontwikkelaar bij een woningstichting. Vrije tijd        Uitrusten, lezen, concerten bezoeken… Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De achtertuin.

Meer over Hendrikus Loof