Door Ida Gerda Emmens op 15 maart 2015

Hoogeveen kan trots zijn op zorginitiatieven

Een delegatie van de Hoogeveense PvdA bezocht afgelopen vrijdag samen met PvdA lijsttrekker Ard van der Tuuk twee bijzondere projecten. Het Herstelhotel in Hoogeveen en de Dorpscoöperatie in Hollandscheveld werden beide met een bezoek vereerd. Beide projecten kenmerken zich door zeer gedreven initiatiefnemers en de PvdA’ers waren dan ook erg onder de indruk.

Het Herstelhotel is een initiatief van het Hoogeveense huisartsenpaar Luten en samen met Icare en het NNCZ opgezet. Het Herstelhotel is ondergebracht in het Jannes aan de Eisenhowerstraat en biedt plaats aan mensen die behoefte hebben aan een kort verblijf. Dat kan zijn omdat men moet herstellen en ziekenhuisopname niet nodig is, omdat mantelzorg tijdelijk niet beschikbaar is of om de mantelzorger tijdelijk te ontzien. In het hotel wordt de juiste zorg op de juiste plek geleverd waarbij de eigen huisarts betrokken blijft. De aanpak is uniek in Nederland en blijkt een succes. Omdat de aanpak aanzienlijk kostenbesparend werkt op de zorgkosten, is het Herstelhotel ook interessant voor verzekeraars.

De Dorpscoöperatie in Hollandscheveld begint ondertussen steeds bekender te worden in het dorp. Ruim 120 vrijwilligers en zo’n 600 leden telt de organisatie inmiddels waarbij het extra bijzonder is dat alles door vrijwilligers is opgezet. Rond de zomer hoopt de Dorpscoöperatie daadwerkelijk van start te kunnen gaan. Als waardering voor dit initiatief reikte gedeputeerde Van der Tuuk een rode taart uit aan het bestuur van de Dorpscoöperatie.

Kandidaat Statenlid Hendrikus Loof, ook aanwezig, vertelt: “Twee bijzondere en tegendraadse projecten waar we in Hoogeveen hartstikke trots op mogen zijn. Deze initiatiefnemers leggen zich niet neer bij de doorgeslagen bureaucratisering van de zorg en sluiten ook helemaal aan bij de noodzaak om de zorg in Nederland anders te organiseren en dichter bij de mensen te brengen.”

Ida Gerda Emmens

Ida Gerda Emmens

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Samenwerken, resultaat, enthousiasme, activiteit, lekker weer Sterk in          Resultaatgericht, analyseren, kritisch luisteren, empatisch Motto  Loslaten is datgene vasthouden wat er werkelijk toe doet. Werk  Communicatie-adviseur bij Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel. Vrije tijd        Theater, muziek, reizen, wandelen, vrienden, lezen (vooral kranten en nieuwssites). Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De sluis bij

Meer over Ida Gerda Emmens