Door Mark Tuit op 21 februari 2014

Hoogeveen is belangrijk voor Drenthe

Dat zei PvdA gedeputeerde Ard van der Tuuk op werkbezoek in Hollandscheveld. Tijdens lunch bij recreatiegebied PlanSchoonhoven in gesprek met onder andere recreatieondernemer en voorzitter van het Toeristisch Recreatie Ondernemersplatform (TROP Hoogeveen) Klaas Okken, benadrukte Ard het belang van Hoogeveen.

“Hoogeveen heeft een unieke plek. Het is een goede uitvalsbasis naar Groningen en naar Zwolle, richting Emmen en Duitsland. Het is de poort van Drenthe, daar moeten we met z’n allen veel meer gebruik van maken”, aldus Ard. De aanwezige ondernemers en (kandidaat)raadsleden kunnen dat beamen. “Dit gebied heeft prima mogelijkheden voor recreatie en toerisme.” Klaas Okken vertelt dat er al van alles gebeurt, en dat beleidsplan Recreatie en Toerisme van de gemeente Hoogeveen een goede aanzet is tot meer. Dit plan is recent in de gemeenteraad vastgesteld. Ard van der Tuuk zegt toe op korte termijn terug te komen om verder te praten over de marketing van recreatief Hollandscheveld en omgeving.

Het werkbezoek van de gedeputeerde begint in Het Anker in Hollandscheveld. Henk Zomer, voorzitter van Plaatselijk Belang, vertelt hoe het dorp de handen ineen heeft geslagen. Dat heeft geleid tot een verbouwing van Het Anker, tot een herinrichtingsplan voor Het Hoekje, tot een comité voor de herdenking van 4 mei en tot het idee voor een zorgcorporatie. De saamhorigheid in het dorp is groot. Daardoor is al veel op gang gekomen, en er komen nog meer initiatieven.

Wandeling over Het Hoekje

De groep van 20 mensen krijgt op Het Hoekje een toelichting op de plannen door Marinus Kuik van de Zakenvereniging en Jetze Cappendijck van de Plusmarkt. De ondernemers willen graag het gebied verfraaien en daarmee aantrekkelijker maken voor de Hollandschevelders en de recreanten en toeristen. Dat is ook de wens van Miranda Anninga, eigenaar van de gordijnshop.nl. Zij heeft een fysieke winkel gecombineerd met een webwinkel. Klanten kijken eerst op de website, en komen dan vaak naar de winkel om de stoffen te bekijken en advies in te winnen. “Ze komen van dichtbij en verder weg”, vertelt Miranda. “Veel mensen maken er een dagje uit van, dan is het goed dat ze hier op een plek komen die zo leuk is dat ze langer willen blijven. Om te winkelen, wat te drinken, rond te kijken.”

Tot slot geeft Wim Kleine een toelichting op de plannen voor een zorgcorporatie. “We combineren professionele zorg en vrijwilligers. Eerst kijken we wat de wensen zijn van de mensen in Hollandscheveld. Wat is nodig, en hoe kunnen we dat realiseren? We zijn blij met de subsidie die we van de provincie hebben gekregen, dat biedt ons de kans op van start te gaan en het goed op te zetten.”

Gedeputeerde Van der Tuuk kan geen zak met geld toezeggen, maar blijft wel kijken naar mogelijkheden die zich voordoen. “Daarbij is Hoogeveen nadrukkelijk in beeld. De PvdA heeft al een tijd geleden aandacht gevraagd Het Hoekje, en het belang daarvan keer op keer benadrukt. Dat belang ziet de provincie ook”.

 

 

Mark Tuit

Mark Tuit

Woont in        Hollandscheveld Krijgt energie van    M’n gezin, familie en vrienden. Sterk in          Samenwerken. En als ik iets doe wil ik het ook goed doen, anders doe ik het liever niet. Motto  Kop d’r veur ! Werk  Projectleider IVN [Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid] Vrije tijd        Voetbal. Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De bossen

Meer over Mark Tuit