Door Mark Tuit op 18 augustus 2014

Geslaagd bezoek staatssecretaris Wilma Mansveld aan Hoogeveen

Staatssecretaris Wilma Mansveld bracht vanavond een geslaagd bezoek aan Hoogeveen. Mansveld was te gast bij het politiek café van de PvdA-Hoogeveen in ‘d Olde Kei. Daar sprak zij over de onderwerpen waar ze in het kabinet verantwoordelijk voor is: Duurzaamheid, het spoor, luchtvaart en openbaar vervoer. Daarna was er volop gelegenheid voor de goedgevulde zaal om vragen te stellen. En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Vooral het openbaar vervoer was een gewild onderwerp. Zo benadrukte een bezoekster het probleem dat er ’s avonds, vooral in het weekend, geen bussen meer gaan richting het buitengebied. Mansveld erkende de problematiek en gaf ook zelf een voorbeeld dat zij in haar werk als staatssecretaris tegenkomt:’ Onlangs hebben we in Leeuwarden een probleem kunnen oplossen dat ging over de aansluiting tussen twee treinen. De ene trein vertrok terwijl de andere drie minuten later op het station aan kwam. Het gevolg was dat allerlei mensen de aansluiting met de trein missen. Iets dat we niet kunnen uitleggen en ook niet moeten willen uitleggen. Daar voel ik me als staatssecretaris ook verantwoordelijk voor’ benadrukte Mansveld. Vooral haar eerlijke en duidelijke manier van antwoord geven viel op.

Het politiek cafe met staatssecretaris Mansveld was de opening van het nieuwe politieke seizoen voor de PvdA-Hoogeveen.

Mark Tuit

Mark Tuit

Woont in        Hollandscheveld Krijgt energie van    M’n gezin, familie en vrienden. Sterk in          Samenwerken. En als ik iets doe wil ik het ook goed doen, anders doe ik het liever niet. Motto  Kop d’r veur ! Werk  Projectleider IVN [Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid] Vrije tijd        Voetbal. Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De bossen

Meer over Mark Tuit