Door Ida Gerda Emmens op 17 februari 2017

Gemeente Hoogeveen haalt doelstelling afvalscheiding niet

De gemeente Hoogeveen voldoet niet aan het doel om 65% afval te scheiden. Dit is voor ons opnieuw aanleiding voor het stellen van vragen.

De bedoeling was om dit voor 1 januari 2017 te realiseren, nadat het oorspronkelijke doel van 1 januari 2016 onhaalbaar bleek. Wij zijn hier niet verbaasd over. Wij vinden dat het nog steeds heel vrijblijvend is om het afval wel of niet te scheiden. De kosten gaan niet merkbaar naar beneden, en het is niet altijd duidelijk wat het nut en het effect van afvalscheiding is. Dit motiveert blijkbaar onvoldoende.

We hebben al vaker gevraagd om meer daadkracht bij dit onderwerp. In het programma VANG (van afval naar grondstof) is opgenomen dat het afvalscheidingspercentage in 2020 75% moet zijn. Dat halen we alleen met de inzet van onze inwoners. Die moeten we dus helpen en motiveren, en vooral goed informeren. We willen onder andere duidelijkheid over de inzet van afvalcoaches. Het College had al kunnen voorsorteren op dit resultaat en de raad hierover kunnen informeren. Het is vreemd dat we dit uit de media moeten vernemen.

Het College kondigt aan met een nieuw plan te komen. We verwachten concrete voorstellen om de doelstelling te realiseren. Tot nu was het veel geblaat en weinig wol.

Ida Gerda Emmens

Ida Gerda Emmens

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Samenwerken, resultaat, enthousiasme, activiteit, lekker weer Sterk in          Resultaatgericht, analyseren, kritisch luisteren, empatisch Motto  Loslaten is datgene vasthouden wat er werkelijk toe doet. Werk  Communicatie-adviseur bij Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel. Vrije tijd        Theater, muziek, reizen, wandelen, vrienden, lezen (vooral kranten en nieuwssites). Fijnste plek in de gemeente Hoogeveen     De sluis bij

Meer over Ida Gerda Emmens