GASLOOS bouwen? Vrijblijvendheid troef……

Door Wolter Dekker op 28 januari 2018

Op de raadsvergadering van 25 januari lag het bestemmingsplan van de Sneeuwbesstraat voor. Het is een mooi (kleinschalig) plan dat in goed overleg met de buurt tot stand gekomen is. En daar stopt zo ongeveer het goede nieuws.

Als je het plan leest, is het alsof er in Nederland niet van alles aan de hand is over gasloos bouwen, aardbevingen in Groningen en de aanstaande wetgeving. Het plan komt niet verder dan vrijblijvende duurzaamheidsadviezen. Dit was voor de PvdA, samen met D66, Groen Links en de SP reden een amendement in te dienen om NU te beginnen met gasloos bouwen. Laat het niet bij mooie woorden alleen maar kom in actie, begin er eens mee.

Niet alleen woorden

In vele andere gemeenten lopen al projecten maar Hoogeveen en de Hoogeveens raad doen er van alles aan om redenen te verzinnen waarom er vooral NIET gasloos gebouwd kan worden. Het amendement werd door de Collegepartijen (aangevuld met de VVD) verworpen. De PvdA vindt dit een gemiste kans om te laten zien dat het ons menens is. We moeten het niet alleen bij woorden laten, we moeten iets doen. Heel Nederland gaat straks gasloos bouwen. Hoogeveen wacht tot het landelijk gezien niet anders meer kan en doet dan pas mee. Dat is wat anders dan visie hebben en vooroplopen omdat je de urgentie ziet.

NU beginnen

De PvdA zal ook bij toekomstige plannen blijven hameren op de noodzaak van klimaatneutraal en gasloos bouwen. We hebben het niet voor niets in ons verkiezingsprogramma opgenomen. Wij denken dat de kiezer wel overtuigd is van de noodzaak NU te beginnen. Het gaat immers om de toekomst van ons allemaal!

Wolter Dekker

Wolter Dekker

Woont in        Hoogeveen Krijgt energie van    Blije mensen en ook van hectische politieke dingen. Reuring in de tent! Sterk in          Zoeken naar consensus. Verder wel goed in het zien van het politieke spel. Motto  Wees jezelf en niet wie een ander wil dat je bent. Werk  Schaderegelaar bij een verzekeraar in Hoogeveen. Vrije tijd        Onze

Meer over Wolter Dekker