Drie vrouwen voeren lijst Hoogeveense PvdA aan

13 december 2017

Acht van de eerste tien. Staand v.l.n.r. Theo Jonker, Wolter Dekker, Inge Oosting, Frank Snippe, Henk Smand. Zittend Lisa Schonewille, Ida-Gerda Emmens, Gerrit Derks.

De leden van de Hoogeveense PvdA hebben de kandidatenlijst en  het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

De kandidatenlijst wordt aangevoerd door Inge Oosting (44) uit Elim. Inge heeft de afgelopen vier jaar als fractievoorzitter leiding gegeven aan de huidige vierkoppige fractie. Op de 2e plaats staat Ida Gerda Emmens (54) uit Hoogeveen, inmiddels een ervaren raadslid voor de PvdA. Op nummer 3 staat de eerste nieuweling, Lisa Schonewille (25), eveneens uit Hoogeveen. Daarmee wordt de Hoogeveense lijst aangevoerd door drie vrouwelijke kandidaten. Voor zover bekend een tamelijk uniek gegeven waar de partij erg trots op is.

De lijst telt in totaal 21 kandidaten met veel vertrouwde maar ook met enkele nieuwe gezichten. De volledige lijst is hier te vinden.

Hoogeveen maken we samen

De leden hebben ook het verkiezingsprogramma vastgesteld onder het motto “Hoogeveen maken we Samen”. Inge Oosting hierover: “Ons motto is voor iedereen: ‘Pesse maken we samen’, ‘Krakeel maken we samen’, enzovoort. Alle Hoogeveners kunnen op ons kunnen rekenen de komende jaren!”

Kandidaat Ida Gerda Emmens is tevens de campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Tijdens de ledenvergadering heb ik al een tipje van de sluier opgelicht van de dingen die we gaan doen. Het worden leuke weken met veel actie en acties wat ons betreft”, aldus Emmens.

Lisa Schonewille doet voor het eerst mee en hoopt door haar leeftijd ook de Hoogeveense jeugd en jongeren aan te spreken. Lisa werkt professioneel met jongeren en voelt zich daar erg bij betrokken. Zelf zegt ze over haar drijfveren: “Al sinds jonge leeftijd heb ik een sterke interesse in de maatschappij en hoe deze in elkaar zit. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe het kan dat er in dit land, waar alles tot in de puntjes is georganiseerd, mensen zijn die het minder hebben dan gemiddeld, die uitgesloten worden van de maatschappij of door een andere achtergrond niet als Nederlander worden gezien. Ik wil hier iets aan veranderen.“