Nieuws

100-100-100: mooie stok achter de deur

door Ida Gerda Emmens op 24 februari 2017

Sinds ik weet dat ik mee ga doen aan de uitdaging om zonder restafval te leven (100 % afval scheiden), ga ik nog bewuster om met inkopen en weg gooien. Ik zie de tijd tot 3 april als een mooie warming-up periode. En ik moet zeggen: het is lastiger dan ik dacht. Het mooie van zo’n project is wel dat je je daar bewust van wordt, en het waar mogelijk anders kan doen. In de buurt waar ik woon is een centrale inzamelplaats voor restafval en gft. Ik heb overigens net bericht gekregen dat dit gaat veranderen, maar dat ter zijde. Ik had dus geen eigen gft container. Omdat ik dat toch handiger vind, heb ik die aangevraagd bij Area. Na wat mailtjes en uiteindelijk telefonisch contact, begreep de medewerkster wat ik wilde en waarom. Ze dacht dat het niet kon, maar ging het toch proberen. En zo stond de gft container een paar dagen later pontificaal tegen mijn voordeur geplakt. Hulde voor de constructieve opstelling van de Area-dame. Maar goed, nog vijf weken te gaan voordat we echt los gaan. Overigens hoorde ik dat er nog lang geen 100 mensen zijn die meedoen aan deze uitdaging. Bij deze een oproep: doe ook mee! Het is vooral een ‘wedstrijd’ met jezelf, en het helpt je om bewuster om te gaan met wat je koopt en wat je weg gooit, want hoe minder afval, hoe beter. De 100-100-100 actie is een mooie stok achter de deur.

Meer informatie op de website van 100-100-100

2 Responses to “100-100-100: mooie stok achter de deur”

 1. Ria schreef:

  Ik ben heel benieuwd hoe weerbarstig de praktijk is., Welke verpakking ga je gebruiken als je groente en bv. vlees , kip, vis koopt,
  Kun je bij jou plastic apart inleveren?
  Veel succes

  ps je kan uiteindelijk niet alle dagen uit eten gaan .

  • Ida Gerda Emmens schreef:

   Verpakkingen van papier gaan bij het oud papier en overige verpakkingen in de verpakkingen container die hier apart wordt opgehaald. Er zijn wel andere leuke uitdagingen!

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.