Nieuws

PvdA verbaasd over beperken toegankelijkheid NS-station Hoogeveen

door Stan van Eck op 6 december 2016

Een grote ijzeren balk op amper twee meter hoogte blokkeert voor ‘hoge’ voertuigen de toegang tot het parkeerterrein bij het NS-station Hoogeveen. Voor veel rolstoelbusjes is het bereiken van het station daardoor een onneembare hindernis geworden. PvdA Hoogeveen wil dat het college van B&W snel ingrijpt.

Het parkeerterrein is sinds maandag niet meer toegankelijk voor de hoge rolstoelbusjes. Het plein voor het station was al verboden voor alle verkeer, met uitzondering van lijnbussen. Dat betekent dat de busjes op straat moeten stoppen en de rolstoelers vervolgens nog zo’n tweehonderd meter naar het station moeten afleggen!

Haal die balken weer weg

De PvdA heeft over de situatie schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Het college wordt opgeroepen in overleg te gaan met de NS om zo snel mogelijk een passende oplossing te vinden.

Haal die hoogtebalken weer weg of maak ze flink hoger. Rolstoelbusjes moeten gewoon het parkeerterrein op kunnen rijden om mensen in een rolstoel bij het station af te kunnen zetten of om het busje te kunnen parkeren.

One Response to “PvdA verbaasd over beperken toegankelijkheid NS-station Hoogeveen”

  1. Martin van ter Beek schreef:

    Prima actie.Direct resultaat: de hinderlijke balk is inmiddels verwijderd.

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.