5 februari 2014

Jeugd sport- en cultuurfonds Hoogeveen in de startblokken

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor een bijdrage van € 70.000 beschikbaar te stellen voor het ondersteunen van een Jeugd sport- en cultuurfonds. Het fonds is bedoeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen met een laag inkomen of andere financiële drempels. Middels een vergoeding in natura kunnen deze kinderen deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten in de gemeente Hoogeveen. Wethouder Klaas Smid: ‘Dit fonds geeft op hele een hele praktische manier alle kinderen de mogelijkheid om mee te doen. De ervaring die we al hebben opgedaan met het Jeugdsportfonds geeft mij het vertrouwen dat dit brede fonds een succes wordt.’

Voortborduren op bestaande aanpak

Vanuit het project ‘Sport jij ook?’ is al ervaring opgedaan met doorverwijzing naar het Jeugdsportfonds. Combinatiefunctionarissen en jongerenwerkers zijn belangrijke tussenpersonen die vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen. Het college wil deze aanpak voortzetten en uitbreiden van sport naar cultuur, welzijnsactiviteiten en bijvoorbeeld het behalen van een zwemdiploma. In totaal komen in Hoogeveen naar verwachting 500 kinderen in aanmerking voor een tegemoetkoming via het Jeugd sport- en cultuurfonds.

De gemeenteraad praat op 13 februari over het voorstel, dat voortkomt uit een breed aangenomen motie van de PvdA, november vorig jaar.